2014-05-26 01:19:28• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmárnémetiben 80 szavazat a különbség a két jelölt között

Annak ellenére, hogy közel háromezerrel csökkent a szavazók száma a két évvel ezelőtti választásokhoz képest, az RMDSZ támogatottsága nőtt, a PSD jelöltjére leadott voksok száma viszont közel felére esett vissza!

A Szatmárnémeti RMDSZ székházában hajnali egy órára sikerült összesiteni a Szatmárnémeti 2-es képviselői körzetében leadott szavazatok számát. Pataki Csaba ismertetése szerint a megyeszékhely ezen részén összesen 12.204 személy járult az urnákhoz vasárnap folyamán.

Nagy Szabolcs, az RMDSZ jelöltje összesen 3785 szavazatot kapott, ami az összes voksok 31,01%-át jelenti. A liberálisból lett szocialista Ovidiu Silaghi 3861 voksot gyűjtött össze. Ez azt jelenti, hogy a két jelölt közötti különbség alig 76 voks. Ez szöges ellentétben áll azzal, hogy percekkel az urnazárást követően Silaghi bejelentette: a voksok 47%-át szerezte meg, szemben Nagy Szabolcs 27%-ával.

Mindezek az adatok nagyon érdekesek a két évvel ezelőtti eredményekkel való összevetésben. A 2012-es törvényhozási választásokon 15.222-en járultak az urnák elé, ami közel háromezerrel több, mint most. Ennek ellenére az RMDSZ növelni tudta támogatottságát, hisz két évvel ezelőtt 3570 szavazatot kapott. Ennél beszédesebb azonban, hogy Silaghi 2009-ben még 7667 szavazatot kapott - szinte kétszer annyit, mint vasárnap.

Nem hivatalos adataink szerint amúgy a vasárnapi voksoláson a PSD jelöltje közel 10%-kal kevesebb szavazatot kapott, mint a párt európai parlamenti listája!

A kettes körzet eredménye a vidéki szavazatok összesítése után válik véglegessé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: